Recept

Rybí vývar se škeblemi a těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 23964

Ingredience

2 špetka Bazalka
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
90 g Hrášek
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
350 ml Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 špetka Tymián sušený
65 g Těstoviny konzumní
1000 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek
225 g Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
12% Sacharidy 43 g
13% Tuky 10 g
44% Sodík 889 mg
32% Bílkoviny 18 g

Rybí vývar se škeblemi a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli.

2

Ještě než cibule změní barvu, přidáme tymián, česnek, bazalku a chilli.

3

Poté zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak, cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu a při snížené teplotě za občasného míchání vaříme 15 minut.

4

Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.

5

Do vývaru vložíme zavářkové těstoviny a necháme vařit, až jsou těstoviny hotové.

6

Snížíme teplotu na minimum a přidáme mražené či nakládané škeble, necháme 2-3 minuty ohřát. Podle chuti dokořeníme.

7

Vývar podáváme ozdobený bazalkou a tymiánem.

Poznámka

Můžeme použít jakékoliv drobné zavářkové těstoviny.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept