Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka houbová 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2397

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Houby čerstvé
1,3 l Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
5% Sacharidy 17 g
20% Tuky 15 g
45% Sodík 894 mg
21% Bílkoviny 12 g

Polévka houbová postup přípravy receptu:

1

Na 20g másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať.

2

Přidáme na plátky nakrájené hříbky, lišky nebo žampiony a necháme je podusit.

3

Ze zbylého másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, opepříme a provaříme. Potom do polévky přidáme houby a ještě 10 minut ji vaříme.

4

Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu.

5

Hotovou polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Polévka houbová
Tento recept na houbovou polévku nám sice chutnal, ale asi bych do něho nepřidávala citronovou šťávu. Záleží však na chuti každého z vás, takže pokud se citronová šťáva neosvědčí, tak ji do polévky nedávejte a jestliže vám zachutná, přidejte si ji. Jinak nám polévka chutnala.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept