Sépie a olihně s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie a olihně s paprikami
Sépie a olihně s paprikami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23970 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
45 ml | Olej olivový |
200 g | Olihně |
30 g | Oregano čerstvé |
4 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
200 g | Sépie |
5 g | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 760,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olihně, Paprika červená, Rajčata, Šalotka, Sépie, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sépie a olihně s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a pokrájíme cibuli, stroužek česneku a šalotku. |
2 | Omyjeme a očistíme papriky a nakrájíme na kousky. |
3 | Do pánve nalijeme lžíci oleje, rozpálílme, přidáme česnek, cibuli, papriku a rajčata. Chvíli restujeme. |
4 | Vše osolíme a opepříme, zalijeme sklenkou vody a pod pokličkou na středním plameni 20 minut podusíme. |
5 | Omyjeme olihně a sépie, vykucháme a pokrájíme na kroužky. |
6 | V pánvi osmažíme šalotku, přidáme pokrájené olihně a sépie, vše smažíme 5-6 minut, přidáme nasekané oregano. |
7 | Vše promícháme a hotový pokrm podáváme. |