Treska s topinambury - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s topinambury
Treska s topinambury
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23973 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
40 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Topinambury |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 80,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 149,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Topinambury mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska s topinambury postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku a nasekáme. Brambory pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme 10 minut tresku, vyjmeme a vodu uschováme. Rybu vykostíme a pokrájíme na kousky. |
2 | Omyjeme topinambury, povaříme 6 minut ve vodě, ve které se vařila treska, vyjmeme, tekutinu opět uschováme a topinambury pokrájíme na kousky. Vytřeme 2 lžícemi oleje pekáč, dno vysypeme strouhankou a rozložíme na něj kusy rybího masa, které proložíme kousky brambor a topinamburů. Vše posypeme nasekanou cibulí, česnekem a petrželkou a na kousky roztrhanými bobkovými listy. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme. |
3 | Pekáč vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C, přilijeme uschovanou tekutinu, aby zakrývala všechny ingredience. Přidáme nastrouhaný sýr, pekáč necháme v trouběm dokud se veškerá tekutina zcela nevstřebá. Hotový pokrm vyjmeme z trouby a podáváme. |