Rejnok z Latia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok z Latia
Rejnok z Latia
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23980 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
50 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 kg | Rejnok křídlo |
5 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 429,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rejnok z Latia postup přípravy receptu:
1 | Odrhneme rejnoka, vykucháme, omyjeme a pokrájíme na kusy. |
2 | Oloupeme rajče a pokrájíme na kostičky. |
3 | Očistíme houby, omyjeme a pokrájíme na plátky. |
4 | Oloupeme stroužky česneku, vhodíme do pánve s rozpáleným olejem, přidáme papričku, pokrájené rajče, víno, ocet a houby. Chvíli restujeme. |
5 | Navrch dáme pokrájenou rybu, osolíme, obsah pánve uvedeme do varu, dusíme pod pokličkou 15 minut a občas pánví zatřeseme, aniž bychom obsah míchali. |
6 | Omyjeme a nasekáme petrželku a vhodíme na pánev. Po 2 minutách je pokrm hotový a podáváme na stůl. |