Pečená treska s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s bramborami
Pečená treska s bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23982 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Česnek |
25 ml | Citronová šťáva |
90 ml | Olej olivový |
20 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená treska s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Dáme odděleně vařit rybu a brambory ve slupce. Rybu vaříme asi 10 minut, brambory 40 minut. |
2 | Uvařenou rybu vyjmeme, vykostíme a rozebereme vidličkou na kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. |
3 | Dno pekáče vytřeme olejem, posypeme strouhankou a rozložíme ve vrstvách osolené kusy brambor a tresčí maso. |
4 | Každou vrstvu posypeme oreganem a na kousíčky pokrájeným česnekem. Zastříkneme trochou oleje. Poslední vrstvu posypeme strouhankou a polijeme zbylým olejem. |
5 | Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 220°C a před podáváním na stůl polijeme hotový pokrm citrónovou šťávou. |