Salpikon

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
676 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky odrhneme a omyjeme. Vložíme na pánev a za občasného zatřesení pánví necháme na středním plameni otevřít. Vyloupeme a dáme stranou. Omyjeme garnáty, vyloupeme a smažíme 2 minuty na pánvi s olejem a česnekem. Vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 2
    Plátek tresky pokrájíme na kousky stejných rozměrů a povaříme v páře. Očistíme chobotničky, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme. Promyjeme a povaříme 20 minut v troše osolené vody, olejem a vinným octa. Vyjmeme a nahrubo nasekáme.
  • 3
    Pokrájíme cibuli a vhodíme na 10 minut do mísy se studenou vodou. Nakrájíme celer a dáme do mísy s osušenou cibulí, přidáme slávky, garnáty, chobotničky a kusy tresčího masa. V jiné misce rozmícháme sůl s citrónovou šťávou a olej. Touto směsí hotový pokrm přelijeme a necháme až do podávání na studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.