Sépie s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie s rajčatovou omáčkou
Sépie s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23995 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 kg | Mangold |
80 ml | Olej olivový |
20 g | Petržel - nať |
350 g | Rajčata |
600 g | Sépie |
5 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 17g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,5mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Mangold, Rajčata, Sépie, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sépie s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme stroužek česneku a nasekáme. Očistíme sépie, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme.Sépie vložíme se stroužkem česneku, papričkou, polovinou petrželky a olejem do pánve a pár minut na mírném plameni smažíme. Osolíme a zalijeme vínem. Víno necháme vyvařit. Přidáme sítem protlačená rajčata, osolíme a za častého míchání rajčata 15 minut podusíme. |
2 | Očistíme listy mangoldu, omyjeme a povaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Scedíme, hrubě nasekáme a smažíme 2 minuty v pánvi na oleji s jedním oloupaným a lehce rozdrceným stroužkem česneku. Česnek vyhodíme a nasekané listy mangoldu přidáme k sépiím. Na mírném ohni za častého míchání vše ještě 5 minut podusíme. Oloupeme zbývající stroužky česneku a nasekáme. Než stáhneme hotový pokrm ze sporáku, posypeme ho nasekaným česnekem a zbývající petrželkou. |