Jednoduchý recept

Bohdalovský závitek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 240

Ingredience

100 g Brambory
200 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1 l Hovězí vývar základní
30 g Hořčice
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
67 g Paprikové lusky čerstvé
1 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
200 g Párky jemné
67 g Slanina vepřová
30 g Sůl
150 g Tuk
200 g Zelí kysané
13 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 607kJ
3% Sacharidy 12 g
36% Tuky 27 g
77% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 23 g

Bohdalovský závitek postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou směsí. Plátky zavineme a upevníme nití nebo párátkem.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku ji osmažíme dorůžova. Závitky v základu krátce opečeme, zalijeme částí vývaru a dusíme pod poklicí doměkka.

3

Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, mírně osmahneme a přidáme hořčici, rajčatový protlak a třený česnek. Vše osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Omáčku za občasného promíchání provaříme.

4

Měkké závitky zbavíme nití nebo párátek, přecedíme na ně omáčku přes hustý cedník a krátce vše podusíme.

5

Při podávání rozkrojíme každý závitek šikmým řezem a pokládáme náplní nahoru.

6

Příprava náplně: Očištěnou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme propláchnuté a překájené kysané zelí, opepříme, krátce podusíme a necháme vychladnout.

7

Oloupané brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát, scedíme vodu a brambory vmícháme do zelí se slaninou společně s drobně nakrájenou kapií.

8

Touto směsí potřeme rozklepané plátky masa. Do středu plátků položíme kousek oloupaného párku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept