Jednoduchý recept

Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24004

Ingredience

Gremolata
0,5 ks Citrony
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 stroužek Česnek
Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
400 g Vepřové maso libové
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
2% Sacharidy 6 g
26% Tuky 19 g
0% Sodík 3 mg
33% Bílkoviny 18 g

Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v misce a opepříme. Přidáme na plátky nakrájené vepřové maso, obrátíme je, aby bylo dobře pokryto marinádou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.

2

Připravíme gremolatu. V misce smícháme petrželku, kůru z limetky a kůru z citronu, přidáme prolisovaný česnek, potom ji přikryjeme a uložíme do chladničky.

3

Grilovací pánev potřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyndáme z marinády a opékáme na silném ohni 5 minut po každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené. Marinádu uchováme.

4

Marinádu nalijeme do kastrůlku a pozvolna vaříme asi 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrch naneseme gremolatu. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept