Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24005
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
350 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
400 g Kuskus
1 ks Lilek
1 kávová lžička Med včelí
133,3 g Meruňky
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
4 ks Rajčata
1 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
800 ml Vývar zeleninový
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 269kJ
33% Sacharidy 118 g
26% Tuky 20 g
51% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g
Jehněčí tagine

Jehněčí tagine postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a na kostky nakrájené jehněčí maso. Za častého míchání opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a oloupaný, nasekaný zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev zakryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 45 minut.

2

Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Lilek společně s rajčaty a meruňkami přidáme k masu. Pánev opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.

3

Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, osolíme a opepříme. Podáváme přímo z pánve, ve které jsme pokrm připravovali, kuskus podáváme ve zvláštní misce.

Poznámka

Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept