Jednoduchý recept

Kuřeci frikasé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24024

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
8 ks Cibulka jarní
260 g Hrášek mražený
120 g Jogurt nízkotučný
600 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř bílý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
400 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 827kJ
7% Sacharidy 24 g
12% Tuky 9 g
33% Sodík 651 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kuřeci frikasé postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mouku, osolíme a opepříme a pak v ní obalíme kousky kuřecího masa. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulky a česnek a opékáme za občasného míchání 5 minut. Potom přidáme kuřecí maso a za stálého míchání opékáme 10 minut. Maso nesmí zhnědnout.

2

Postupně přiléváme kuřecí vývar, potom přidáme mrkev, celer a hrášek. Pánev přikryjeme pokličkou a směs dusíme 5 minut. Přidáme papriku a žampiony, pánev znovu přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme dalších 10 minut.

3

Do směsi na pánvi přimícháme jogurt, nakrájenou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Vše prohřejeme a ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept