Jeseter a olihně na pánvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jeseter a olihně na pánvi
Jeseter a olihně na pánvi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24028 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
30 g | Fenykl obecný |
300 g | Jeseter ruský |
80 ml | Olej olivový |
300 g | Olihně |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 219,8mg |
Draslík | 684,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Fenykl obecný, Jeseter ruský, Olihně, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jeseter a olihně na pánvi postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Olihně vykucháme, stáhneme kůže, omyjeme a odřízneme chapadélka. Oloupeme cibuli, omyjeme a nasekáme. Omyjeme petrželku a fenykl, osušíme a odděleně nasekáme. |
2 | Do pánve nalijeme olej, přidáme nasekanou cibuli a pálivou papričku a oboje osmažíme. Přidáme olihně, pár minut smažíme na prudkém ohni a obracíme. Pak přidáme pokrájené rybí maso a vše smažíme. |
3 | Přidáme sůl a čerstvě mletý pepř, přisypeme trochu nasekané petrželky a fenyklu, vše zalijeme bílým vínem a necháme na prudkém ohni vyvařit. Stáhneme plamen a dusíme za občasného zamíchání na středním plameni ještě 5 minut. |
4 | Stáhneme pánev z ohně, přemístíme hotový pokrm na servírovací mísu, posypeme zbývající nasekanou petrželkou a fenyklem a horký podáváme na stůl. |