Jednoduchý recept

Pečené rybičky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24033

Ingredience

800 g Ančovička - filety
150 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
120 g Strouhanka
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 874kJ
5% Sacharidy 18 g
64% Tuky 48 g
49% Sodík 975 mg
78% Bílkoviny 44 g

Pečené rybičky postup přípravy receptu:

1

Rybičky důkladně promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a osušíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme společně se stroužky česneku. Vše vhodíme do mísy, přisypeme strouhanku, po špetce soli a pepře, vše dobře promícháme.

2

Lžící oleje vytřeme dno pekáče, vysypeme strouhankou, česnekem a petrželkou, posypeme rovnoměrnou vrstvu rybiček. Zasypeme vrstvou směsi strouhanky, česneku a petrželky, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje.

3

Přidáme vrstvu rybiček a nahoru vrstvu ze strouhanky, česneku a petrželky. Zalijeme olejem. Všechny vrstvy by měly být dohromady vysoké 5-6 cm. Pekáč dáme na asi 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept