Recept

Brandade z nesolené tresky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24034
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Česnek
1 ks Citrony
1 dl Olej olivový
5 ks Pepř černý celý
5 g Pepř černý mletý
120 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
600 g Treska aljašská
60 g Tymián čerstvý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
11% Sacharidy 41 g
42% Tuky 31 g
31% Sodík 626 mg
62% Bílkoviny 35 g

Brandade z nesolené tresky postup přípravy receptu:

1

Důkladně omyjeme citron, ostrouháme kůru, citron vymačkáme a šťávu procedíme do misky. Oloupeme stroužek česneku a lehce podrtíme. Pokrájíme nesolenou tresku na kusy a dáme do pánve společně s bobkovým listem, tymiánem a zrnky pepře, zalijeme studenou vodou a osolíme. Pomalu ji uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Necháme ve vývaru trochu vychladnout, vyjmeme a odstraníme kůži a kosti.

2

Vykostěné a kůže zbavené kusy ryb pokrájíme na menší kousky, dáme do jiné pánve a rybí maso rozmělníme. Přidáme k němu nastrouhanou citronovou kůru a stroužek česneku, postavíme na oheň a na mírném plameni za neustálého míchání přiléváme olej. Za častého míchání pokračujeme ve vaření, dokud nevymícháme bílou, pěnivou směs. Zalijeme citronovou šťávou, opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme.

3

Přemístíme směs do formy vyložené průhlednou fólií a vyklopíme obsah na servírovací mísu.

Poznámka

Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný s mírně opečenými plátky polenty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept