Tradiční vánoční ryba

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
806 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Párátka vložíme do misky s vodou a necháme je namočit. Tak se v troubě nepřipálí. Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5. Zapékací mísu vymažeme máslem.
  • 2
    Filety osušíme a dáme do mísy.
  • 3
    V misce smícháme máslo, půl šálku nastrouhaného parmezánu, nasekaný česnek, 1 lžičku limetkové kůry, sušený kopr, sůl, mrkev a celer nakrájený na malé kousky. Směs rozdělíme na tolik porci, kolik máme rybích filetů. Na každý filet dáme směs, filety zabalíme a zajistíme párátkem.
  • 4
    Filety dáme do zapékací mísy, zabalenou stranou dolů. Každý filet posypeme mletou paprikou a zbývajícím parmezánem. Pečeme asi 30minut na horní příčce. Až budou filety hotové, přepneme troubu na gril a grilujeme rybu dozlatova další 2-3minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.