Tradiční vánoční ryba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční vánoční ryba
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24038 |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kopr čerstvý |
1 ks | Limetka |
55 g | Máslo čerstvé |
340 g | Mořský jazyk |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 497,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 267,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Kopr čerstvý, Limetka, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tradiční vánoční ryba postup přípravy receptu:
1 | Párátka vložíme do misky s vodou a necháme je namočit. Tak se v troubě nepřipálí. Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5. Zapékací mísu vymažeme máslem. |
2 | Filety osušíme a dáme do mísy. |
3 | V misce smícháme máslo, půl šálku nastrouhaného parmezánu, nasekaný česnek, 1 lžičku limetkové kůry, sušený kopr, sůl, mrkev a celer nakrájený na malé kousky. Směs rozdělíme na tolik porci, kolik máme rybích filetů. Na každý filet dáme směs, filety zabalíme a zajistíme párátkem. |
4 | Filety dáme do zapékací mísy, zabalenou stranou dolů. Každý filet posypeme mletou paprikou a zbývajícím parmezánem. Pečeme asi 30minut na horní příčce. Až budou filety hotové, přepneme troubu na gril a grilujeme rybu dozlatova další 2-3minuty. |