Zapékaní mořští ráčci se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaní mořští ráčci se špenátem
Zapékaní mořští ráčci se špenátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
800 g | Krevety tygří - loupané |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 724,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaní mořští ráčci se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Vyloupeme ocásky mořských ráčků, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Očistíme špenátové listy, povadlé či poškozené vyhodíme, ostatní důkladně promyjeme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a podrtíme. Do velké pánve nalijeme olej a osmažíme stroužek česneku. Česnek vyhodíme, přidáme špenátové listy a smažíme za občasného zamíchání 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. |
2 | V pánvi rozehřejeme zbývající olej, smažíme 2 minuty ocásky mořských ráčků, osolíme a opepříme. Do mísy nalijeme smetanu a citronovou šťávu, přidáme sůl a pepř. Vše promícháme. |
3 | Na dno pekáče rozložíme špenátové listy. Nahoru klademe připravené ocásky mořský ráčků, zalijeme směsí se smetanou. Dáme na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 250 °C, aby povrch mírně zezlátl. Hotový horký pokrm podáváme. |