Jednoduchý recept

Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 24046

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 dl Citronová šťáva
200 ml Hořčice
1,5 kg Krevety tygří - loupané
400 ml Ocet vinný
1,5 dl Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 916kJ
7% Sacharidy 24 g
64% Tuky 48 g
39% Sodík 777 mg
160% Bílkoviny 90 g

Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Krevety omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Přidáme ocet, bobkový list, víno a vodu a 35 minut povaříme. Zcedíme, propláchneme a dáme do mísy.

2

V jiné misce smícháme hořčici, olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a na jemno nasekanou petrželku. Ušleháme do hladké, jemné omáčky, kterou můžeme servírovat zvlášť nebo jí polijeme krevety na míse.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept