Mořské jazyky na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské jazyky na celeru
Mořské jazyky na celeru
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Citrony |
60 g | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
800 g | Mořský jazyk |
35 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 918,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citrony, Kerblík, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořské jazyky na celeru postup přípravy receptu:
1 | Vymačkáme citron a šťávu uschováme. Očistíme ryby, vykucháme, stáhneme tmavou kůži, omyjeme a osušíme. Dáme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme bílé víno, přidáme snítku kerblíku, sůl, zbývající olej, čerstvě mletý pepř a citrónovou šťávu.Pekáč zakrujeme hliníkovou fólií a dáme na 10-12 minut do trouby předehřáté na 180 °C. |
2 | Oloupeme celer, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme, propláchneme vodou a dobře osušíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a plátky celeru osmažíme a přemístíme na servírovací mísu. Vytáhneme pekáč z trouby, vyjmeme ryby a položíme je na plátky celeru. Odebereme z pekáče tuk a zbytek propasírujeme sítem a ryby na míse propasírovanou směsí přelijeme. Posypeme zbývajícím omytým a nasekaným kerblíkem. |
4 | Hotový pokrm podáváme horký na stůl. |