Jednoduchý recept

Mořské jazyky na celeru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24047

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Citrony
60 g Kerblík
800 g Mořský jazyk
30 g Máslo čerstvé
35 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 588kJ
3% Sacharidy 12 g
24% Tuky 18 g
33% Sodík 667 mg
74% Bílkoviny 42 g

Mořské jazyky na celeru postup přípravy receptu:

1

Vymačkáme citron a šťávu uschováme. Očistíme ryby, vykucháme, stáhneme tmavou kůži, omyjeme a osušíme. Dáme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme bílé víno, přidáme snítku kerblíku, sůl, zbývající olej, čerstvě mletý pepř a citrónovou šťávu.Pekáč zakrujeme hliníkovou fólií a dáme na 10-12 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

2

Oloupeme celer, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme, propláchneme vodou a dobře osušíme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a plátky celeru osmažíme a přemístíme na servírovací mísu. Vytáhneme pekáč z trouby, vyjmeme ryby a položíme je na plátky celeru. Odebereme z pekáče tuk a zbytek propasírujeme sítem a ryby na míse propasírovanou směsí přelijeme. Posypeme zbývajícím omytým a nasekaným kerblíkem.

4

Hotový pokrm podáváme horký na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept