Zeleninová mísa po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová mísa po italsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 24048 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 g | Bazalka |
2 krajíc | Chléb Pita |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Estragon |
2 g | Majoránka |
50 g | Máslo bylinkové |
250 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet malinový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Oregano sušené |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
1 kávová lžička | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 281,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 334,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb Pita, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Cukr krupice, Estragon, Majoránka, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mrkev kořen, Ocet malinový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová mísa po italsku postup přípravy receptu:
1 | Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka. |
3 | Na rozpáleném oleji osmažíme cuketu a cibuli. |
4 | Vše pokapeme citronovou šťávou a přidáme pepř, sůl a mletou papriku dle potřeby. Přidáme bylinky. |
5 | Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky. |
6 | V hrnci rozmícháme zeleninový vývar se 6 lžícemi vody. Přidáme cukr a ocet a vaříme asi 5 minut spolu s nakrájenou mrkví. |
7 | Mrkev necháme vychladnout a okapat v cedníku. |
8 | Smícháme ji s olejem. Estragon očistíme, opereme a otrháme z něho dva lístky. Lístky rozprostřeme na mrkev a necháme 15 minut odležet. |
9 | Chléb lehce rozpečeme v troubě, nalámeme na kousky a namažeme bylinkovým máslem. Servírujeme se zbylými surovinami. |