Recept

Zeleninová mísa po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 24048

Ingredience

2 g Bazalka
2 krajíc Chléb Pita
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Cuketa
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Estragon
2 g Majoránka
250 g Mrkev kořen
50 g Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Ocet malinový
3 polévková lžíce Olej olivový
2 g Oregano sušené
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
2 g Tymián sušený
6 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 745kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
4% Sodík 73 mg
4% Bílkoviny 3 g

Zeleninová mísa po italsku postup přípravy receptu:

1

Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka.

3

Na rozpáleném oleji osmažíme cuketu a cibuli.

4

Vše pokapeme citronovou šťávou a přidáme pepř, sůl a mletou papriku dle potřeby. Přidáme bylinky.

5

Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na tenké nudličky.

6

V hrnci rozmícháme zeleninový vývar se 6 lžícemi vody. Přidáme cukr a ocet a vaříme asi 5 minut spolu s nakrájenou mrkví.

7

Mrkev necháme vychladnout a okapat v cedníku.

8

Smícháme ji s olejem. Estragon očistíme, opereme a otrháme z něho dva lístky. Lístky rozprostřeme na mrkev a necháme 15 minut odležet.

9

Chléb lehce rozpečeme v troubě, nalámeme na kousky a namažeme bylinkovým máslem. Servírujeme se zbylými surovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept