Lilek na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek na grilu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24052 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 308,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek na grilu postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky nakrájíme podélnými řezy na plátky silné asi 1 cm. Důkladně osolíme, necháme 10-15 minut odležet, aby pustily vodu. |
2 | Plátky lilku osušíme, potřeme z obou stran rostlinným olejem a klademe na rošt. Pečeme na elektrickém grilu předehřátém na 220 °C asi 15 minut. Podle potřeby lilkové řezy v průběhu grilování obracíme. |
3 | Česnek rozetřeme se solí, pepřem, olivovým olejem a strouhankou. Touto směsí potíráme grilované lilky z jedné strany a necháme ještě krátce grilovat. |
4 | Podáváme horké. |