Polévka pivní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka pivní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2406 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Skořice mletá |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 757kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 9 g
1% Sodík 15 mg
10% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 37,0mg |
Vláknina | 296,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka pivní postup přípravy receptu:
1 | 3/4 l piva svaříme s cukrem, skořicí a hřebíčkem. |
2 | Odstavíme z ohně a zašleháme žloutky, rozmíchané ve 1/4 l piva. Zahříváme ve vodní lázni. |