Jednoduchý recept

Hřebenatky na špejli

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24074
Kategorie: Maso

Ingredience

40 ml Koňak Armaňak
50 ml Mléko polotučné
800 g Mušle srdcovky
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
5 g Šafrán
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
24% Sodík 489 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hřebenatky na špejli postup přípravy receptu:

1

Nožem otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část, omyjeme je pod tekoucí vodou a bílé části podélně rozkrojíme na poloviny. Střídavě napichujeme vždy po dvou bílých částech a jedné oranžové části měkkýše na jehly, osolíme je a opepříme, vložíme do pánve vytřené olejem a smažíme je několik minut za častého otáčeni po všech stranách. Vyjmeme je, položíme na mísu a zakryjeme je hliníkovou fólií, aby zůstaly horké.

2

Do stejné pánve nalijeme koňak, ohřejeme ho a zapálíme. Přidáme šafrán rozmíchaný v horkém mléce, špetku soli a špetku pepře a část omáčky vyvaříme. Jehly s měkkýši vložíme do pekáče, přelijeme je připravenou omáčkou a dáme ji na pár minut do trouby předehřáté na 220 °C. Vyjmeme pekáč z trouby, posypeme hotový pokrm omytou a nasekanou petrželkou a podáváme ho ihned na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept