Hřebenatky na špejli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky na špejli
Hřebenatky na špejli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24074 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Koňak Armaňak |
50 ml | Mléko polotučné |
800 g | Mušle srdcovky |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 98,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mušle srdcovky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hřebenatky na špejli postup přípravy receptu:
1 | Nožem otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část, omyjeme je pod tekoucí vodou a bílé části podélně rozkrojíme na poloviny. Střídavě napichujeme vždy po dvou bílých částech a jedné oranžové části měkkýše na jehly, osolíme je a opepříme, vložíme do pánve vytřené olejem a smažíme je několik minut za častého otáčeni po všech stranách. Vyjmeme je, položíme na mísu a zakryjeme je hliníkovou fólií, aby zůstaly horké. |
2 | Do stejné pánve nalijeme koňak, ohřejeme ho a zapálíme. Přidáme šafrán rozmíchaný v horkém mléce, špetku soli a špetku pepře a část omáčky vyvaříme. Jehly s měkkýši vložíme do pekáče, přelijeme je připravenou omáčkou a dáme ji na pár minut do trouby předehřáté na 220 °C. Vyjmeme pekáč z trouby, posypeme hotový pokrm omytou a nasekanou petrželkou a podáváme ho ihned na stůl. |