Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24076

Ingredience

1 kg Chobotnice
60 g Cibule
50 ml Olej olivový
50 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
150 g Rajčata
5 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 431kJ
3% Sacharidy 11 g
20% Tuky 15 g
53% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Chobotnice s paprikou postup přípravy receptu:

1

Chapadlo omyjeme a vaříme ho na středním plameni asi 1 hodinu v osolené vodě. Scedíme ho, stáhneme kůži a pokrájíme ho na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme. Z papriky vykrojíme jádřinec, odstraníme vnitřní bílou dužinu a pokrájíme na kousky.

2

Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme je a nasekáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.

3

Do pánve dáme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek, nasekanou cibuli a část nasekané petrželky, aniž bychom nechali česnek a cibuli zbarvit. Přidáme pokrájenou papriku, dusíme ji za občasného zamíchání na mírném plameni 5-6 minut.

4

Přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a pepře, dusíme omáčku asi 5 minut, přidáme pokrájené chapadlo a dusíme vše za občasného zamíchání dalších 30 minut. Hotový pokrm posypeme zbytkem nasekané petrželky a horký podáváme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept