Chobotnice s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnice s paprikou
Chobotnice s paprikou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24076 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kg | Chobotnice |
60 g | Cibule |
50 ml | Olej olivový |
50 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chobotnice, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chobotnice s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Chapadlo omyjeme a vaříme ho na středním plameni asi 1 hodinu v osolené vodě. Scedíme ho, stáhneme kůži a pokrájíme ho na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme. Z papriky vykrojíme jádřinec, odstraníme vnitřní bílou dužinu a pokrájíme na kousky. |
2 | Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme je a nasekáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. |
3 | Do pánve dáme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek, nasekanou cibuli a část nasekané petrželky, aniž bychom nechali česnek a cibuli zbarvit. Přidáme pokrájenou papriku, dusíme ji za občasného zamíchání na mírném plameni 5-6 minut. |
4 | Přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a pepře, dusíme omáčku asi 5 minut, přidáme pokrájené chapadlo a dusíme vše za občasného zamíchání dalších 30 minut. Hotový pokrm posypeme zbytkem nasekané petrželky a horký podáváme. |
Poznámka
1