Marinovaný pstruh s bramborovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný pstruh s bramborovým salátem
Marinovaný pstruh s bramborovým salátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24081 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
30 g | Francouzská zálivka |
6 ks | Hřebíček |
10 g | Kopr čerstvý |
80 g | Majonéza |
150 ml | Ocet vinný červený |
12 ks | Pepř černý celý |
20 g | Petržel - nať |
900 g | Pstruh |
200 g | Salát hlávkový |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 74g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,4mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Cibulka jarní, Francouzská zálivka, Hřebíček, Kopr čerstvý, Majonéza, Ocet vinný červený, Pepř černý celý, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaný pstruh s bramborovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymastíme, poklademe jednou vrstvou pstruhů. Pokryjeme plátky cibule, bobkovým listem a bylinkami. |
2 | Pepř, hřebíček, sůl a ocet smícháme a přivedeme téměř do varu. Odstavíme a marinádou rybí maso přelijeme. Necháme zchladnout a 24 hodin odležet v ledničce. |
3 | Poté misku překryjeme alobalem a pstruhy pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut. Necháme zchladnout a opět vložíme do ledničky. |
4 | Uvaříme brambory, nakrájíme na větší kostičky a promícháme se zálivkou a majonézou. Salát necháme zchladnout, posypeme jarní cibulkou. |
5 | Na talíři upravíme plátky pstruhů, které přelijeme vypečenou šťávou a ozdobíme listovým salátem. |