Mořský ďas s luštěninami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas s luštěninami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24087 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
100 g | Čočka červená |
100 g | Hrách loupaný |
600 g | Mořský ďas |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 798,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Čočka červená, Mořský ďas, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas s luštěninami postup přípravy receptu:
1 | Ve dvou mísách necháme bobtnat 12 hodin ve studené vodě hrách a čočku. Z ryby stáhneme kůži, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je a nakrájíme na menší kusy. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Omyjeme tymián, osušíme ho a nasekáme. |
2 | Čočku a hrách scedíme a dáme odděleně do dvou hrnců. Do každého dáme půlku cibule a jeden bobkový list, zalijeme vše studenou vodou a uvedeme pomalu do varu. Oba druhy luštěnin vaříme na mírném plameni 30-40 minut a teprve ke konci vaření je osolíme. Scedíme je a dáme společně do mísy, přilijeme trochu vody, ve které se vařily, a 3 lžíce oleje, vše dobře promícháme. |
3 | V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej s trochou tymiánu, přidáme pokrájené rybí maso a smažíme ho po obou stranách 3-4 minuty. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Luštěniny přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme rybí maso, posypeme zbývajícím nasekaným tymiánem a hotový horký pokrm podáváme. |