Mořský jazyk v těstíčku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosejeme mouku do mísy, ve středu uděláme důlek a dáme do něho špetku soli, mléko, žloutek a olej a postupně vymícháme vláčné těsto, to necháme hodinu odpočívat. Mezitím očistíme artyčoky, odřízneme z nich stonky a tvrdé vnější listy. Rozkrojíme je na poloviny, vyčistíme uvnitř a dáme do mísy se studenou vodou okyselenou citrónovou šťávou.
  • 2
    Očistíme květák, rozkrájíme ho na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a dáme stranou. Překrojíme rybí plátky podélně na poloviny, omyjeme je a osušíme utěrkou. Vmícháme opatrně do připraveného těstíčka sníh ušlehaný z bílku. Obalujeme postupně v těstíčku růžičky květáku a půlky scezených osušených artyčoků, smažíme je v dostatečném množství oleje, aby byly dozlatova. Vyjímáme je z pánve děrovanou lžící a pokládáme na savý kuchyňský papír.
  • 3
    Pak obalíme v těstíčku pruhy rybího masa a po várkách je rovněž osmažíme po obou stranách dozlatova. Osmažené pokládáme na savý kuchyňský papír. Osmaženou zeleninu a osmažené rybí maso osolíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.