Mořský jazyk v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk v těstíčku
Mořský jazyk v těstíčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Artyčoky |
20 ml | Citronová šťáva |
400 g | Květák |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mořský jazyk |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 83,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,9mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citronová šťáva, Květák, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský jazyk v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Prosejeme mouku do mísy, ve středu uděláme důlek a dáme do něho špetku soli, mléko, žloutek a olej a postupně vymícháme vláčné těsto, to necháme hodinu odpočívat. Mezitím očistíme artyčoky, odřízneme z nich stonky a tvrdé vnější listy. Rozkrojíme je na poloviny, vyčistíme uvnitř a dáme do mísy se studenou vodou okyselenou citrónovou šťávou. |
2 | Očistíme květák, rozkrájíme ho na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a dáme stranou. Překrojíme rybí plátky podélně na poloviny, omyjeme je a osušíme utěrkou. Vmícháme opatrně do připraveného těstíčka sníh ušlehaný z bílku. Obalujeme postupně v těstíčku růžičky květáku a půlky scezených osušených artyčoků, smažíme je v dostatečném množství oleje, aby byly dozlatova. Vyjímáme je z pánve děrovanou lžící a pokládáme na savý kuchyňský papír. |
3 | Pak obalíme v těstíčku pruhy rybího masa a po várkách je rovněž osmažíme po obou stranách dozlatova. Osmažené pokládáme na savý kuchyňský papír. Osmaženou zeleninu a osmažené rybí maso osolíme a ihned podáváme. |