Zdravý recept

Treska po provensálsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24098

Ingredience

Omáčka
1 polévková lžíce Kapary
1 hrst Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Treska po provensálsku
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 ks Citrony
6 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
4 ks Treska mražená
266,7 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 948kJ
14% Sacharidy 52 g
6% Tuky 4 g
27% Sodík 544 mg
18% Bílkoviny 10 g

Treska po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme omáčku. Rajčata, česnek, pastu ze sušených rajčat, kapary, olivy, sůl a pepř dáme do kastrůlku a za občasného míchání zahříváme.

2

Zatím upravíme v jedné vrstvě rybu do zapékací misky. Přelijeme ji vývarem a přidáme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a kolečka cibule. Přivedeme k varu, oheň zmírníme a rybu vaříme asi 10 minut. Maso musí být křehké. Potom rybu přeneseme na mísu a udržujeme teplou.

3

Tekutinu ze zapékací misky přecedíme do omáčky a mícháme na středně silném ohni do mírného zhoustnutí. Rybu přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a klíny citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept