Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 24100

Ingredience

50 g Cibule
1000 g Makrela obecná
50 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 ks Česnek
60 g Šalotka
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 368kJ
2% Sacharidy 7 g
24% Tuky 18 g
25% Sodík 492 mg
54% Bílkoviny 30 g

Makrely na houbách postup přípravy receptu:

1

Očistíme žampiony a pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a šalotky, nasekáme. Ryby ostrým nožem otevřeme, vykucháme, vyjmeme z nich páteř, vykrájíme plátky. Osolíme a opepříme.

2

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme na něm po obou stranách plátky ryb, vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé. Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekanou cibuli, nasekané šalotky, oloupaný a mírně podrcený česnek. Stroužek česneku vyhodíme, přisypeme na plátky pokrájené žampiony a několik minut je na prudkém plameni smažíme. Přilijeme ocet, necháme ho zcela vyvařit. Připravenou směs rozdělíme na osmažené rybí plátky, posypeme vše nasekanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept