Pstruzi po piemontsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi po piemontsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24105 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer řapíkatý |
50 g | Cibule |
50 g | Citronová kůra |
30 g | Hrozinky |
30 ml | Ocet vinný |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Pstruh |
20 g | Šalvěj čerstvá |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Citronová kůra, Hrozinky, Ocet vinný, Pstruh, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruzi po piemontsku postup přípravy receptu:
1 | Do misky s vlažnou vodou dáme bobtnat na 15 minut hrozinky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji. Omyjeme celer a rovněž ho nasekáme. Očistíme pstruhy, vykucháme je a promyjeme pod tekoucí vodou. |
2 | V pánvi, ve které budeme připravovat pstruhy, trochu osmažíme na oleji nasekanou cibuli nasekaný celer a šalvěj, přidáme ryby, přilijeme vinný ocet, víno a rybí vývar, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, scezené a pokrájené hrozinky, sůl a pepř. Pánev zakryjeme a dusíme ryby na mírném plameni asi 20 minut. |
3 | Ryby vyjmeme a položíme na prkénko, stáhneme z nich kůži, vykostíme je a získané plátky dáme na servírovací mísu a udržujeme je teplé. Na mírném plameni necháme omáčku zhoustnout, a potom do ní vmícháme smetanu. Takto připravenou omáčkou přelijeme rybí plátky a hotový pokrm ihned podáváme na stůl. |