Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24107

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
1 kg Mušle slávky
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
5 g Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 314kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
60% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Pečené mušle postup přípravy receptu:

1

Mušle omyjeme a dáme je na několik hodin do mísy plné osolené studené vody. Oloupeme 1 stroužek česneku a pokrájíme na plátečky. Jemně nasekáme petrželku.

2

V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a čerstvě mletého pepře, přilijeme olej, přidáme nasekanou petrželku, pokrájený česnek a vidličkou vymícháme hladkou zálivku.

3

Scedíme mušle, nasypeme je do velké pánve a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme korýše ze skořápek, odstraníme z nich tmavou část a zbytek dáme do mísy. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.

4

Přelijeme vyloupané korýše připravenou zálivkou, promícháme je a necháme za občasného zamíchání 20-30 minut odpočinout. Rozpálíme nad plamenem pánev s nepřilnavým dnem a postupně v ní opečeme korýše scezené z marinády. Vložíme je na servírovací mísu a ihned podáváme, posypané nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept