Sardinky z Baltu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky z Baltu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
40 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
250 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
500 g | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 252,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sardinky z Baltu postup přípravy receptu:
1 | Utrhneme sardinkám hlavu, rozevřeme je, vykucháme, vyjmeme jim páteř, dobře je promyjeme, osušíme a trochu osolíme. Papriky pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a oboje jemně nasekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku, přidáme pokrájené papriky, osolíme, opeříme a za občasného zamíchání je několik minut smažíme. Nakonec přidáme papričku. |
3 | Vložíme sardinky, zalijeme je bílým vínem a vinným octem a asi 10 minut povaříme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a ihned podáváme. |