Recept

Závitky ze žraločího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24127

Ingredience

10 g Bazalka
10 ml Citronová šťáva
50 ml Olej olivový
50 g Olivy nakládané
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
20 g Strouhanka
5 g Sůl
200 g Čekanka
600 g Žraločí steak

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 116kJ
2% Sacharidy 7 g
15% Tuky 11 g
42% Sodík 837 mg
59% Bílkoviny 33 g

Závitky ze žraločího masa postup přípravy receptu:

1

Rybí plátky lehce paličkou na maso naklepeme. Rozdělíme je na poloviny, zarovnáme kraje a odřezky uschováme. Nasekáme bazalku, petrželku, olivy a rybí odřezky a dáme vše do mísy. Dřevěnou vařečkou poté do směsi vmícháme olej a strouhanku v takovém množství, abychom dostali správně hustou směs.

2

Dáme na každý kus rybího masa trochu připravené směsi, plátky zavineme a spíchneme párátkem. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a za častého otáčení je smažíme 5-6 minut na středním plameni, přičemž je osolíme a opepříme.

3

Mezitím očistíme listy salátové čekanky, omyjeme, osušíme a promícháme s olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Takto ochucené listy rozložíme na servírovací mísu. Vyjmeme závitky z pánve a úhledně je urovnáme na čekankové listy. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept