Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 24129

Ingredience

800 g Květák
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1200 g Pražma
150 g Pórek
30 g Sezam - semena
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 868kJ
6% Sacharidy 21 g
13% Tuky 10 g
40% Sodík 798 mg
115% Bílkoviny 65 g

Pražma se sezamem postup přípravy receptu:

1

Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je, vykrájíme z nich plátky a osolíme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Odřízneme z pórku kořínky a tvrdou vrchní zelenou část, oloupeme tvrdé vnější listy a pórek pokrájíme na kolečka. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme.

2

Očistíme květák, rozdělíme na růžičky a omyjeme ve větším množství studené vody. Scedíme je a povaříme 4-5 minut v páře. Mírně opražíme bez tuku v troubě předehřáté na 180 °C nebo v nepřilnavé pánvi na sporáku sezamová semínka. Obalíme rybí plátky z jedné strany v semínkách, rozložíme je v pekáči obalenou stranou nahoru, zalijeme bílým vínem, 2 lžícemi oleje a dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

3

Mezitím osmažíme v pánvi na zbývajícím oleji nasekanou šalotku. Přidáme růžičky květáku a smažíme je 3-4 minuty. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

4

Přemístíme opatrně rybí plátky na servírovací mísu, procedíme šťávu z pekáče, v hrníčku ji na prudkém plameni trochu vyvaříme a hotovou šťávou ryby přelijeme. Rybí plátky podáváme s růžičkami květáku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept