Řezy z mořského jazyka se žampiony a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka se žampiony a rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
20 ml | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z mořského jazyka se žampiony a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Filety nakrájíme na menší plátky, posypeme solí a pepřem. Obalíme v mouce a usmažíme z obou stran na pánvi s rozehřátým máslem. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. |
2 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakrájíme je také na plátky. Na stejné pánvi, kde jsme smažili rybu, orestujeme nakrájené žampiony a rajčata. |
3 | Na talíře upravíme ryby, obložíme plátky žampionů a rajčat, zakapeme citronovou šťávou a pokapeme trochou másla z pánve. |
4 | Jako přílohu použijeme pečené brambory. |