Recept

Chňapal na karibský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24140

Ingredience

500 g Chňapal červený
1 ks Cibule
1 ks Mango
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
800 ml Vývar rybí
1 polévková lžíce Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
6% Sacharidy 21 g
7% Tuky 5 g
40% Sodík 798 mg
54% Bílkoviny 30 g

Chňapal na karibský způsob postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme rum, víno, zázvor a česnek a směs podle chuti opepříme. Rybí filety nakrájíme na kousky, vložíme do marinády a obrátíme je. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky na 30 minut.

2

Rybu vyjmeme z marinády a odložíme. Cibuli nakrájíme na klínky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji na středně silném ohni za občasného míchání 5 minut, dokud nezezlátne. Potom ji zaprášíme moukou, zamícháme a přidáme rajčatový protlak a nakrájenou papriku. Postupně vmícháme rybí vývar a marinádu a přivedeme k varu. Omáčku vaříme 3 minuty.

3

Do omáčky vložíme rybu, rajčata a mango a podle chuti osolíme. Pánev zakryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 8 minut. Hotový pokrm rozložíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept