Recept

Polévka krémová chřestová

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 2415

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
1,3 l Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 998kJ
4% Sacharidy 16 g
19% Tuky 15 g
45% Sodík 895 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polévka krémová chřestová postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, očistíme, odkrojíme dřevnaté konce, nakrájíme a vaříme ve vodě se solí a trochou cukru doměkka. Uvařený chřest ocedíme a dáme stranou.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem, vývarem z kostí a dobře povaříme. Uvařený chřest přidáme do polévky.

3

Nakonec polévku zahustíme žloutkem a smetanou a posypeme ji nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept