Jednoduchý recept

Grilovaná treska v sýrové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24155

Ingredience

Grilovaná treska v sýrové omáčce [23561]
2 ks Cibule
20 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Oregano sušené
3 ks Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 g Sůl
800 g Treska aljašská
125 ml Víno bílé
Omáčka z rajčat se slaninou
200 g Anglická slanina
50 g Celer bulvový
50 g Cibule
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
600 g Protlak rajčatový
50 g Pórek
500 g Rajčata
1 g Sůl
1 g Tymián sušený
50 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 164kJ
20% Sacharidy 74 g
60% Tuky 45 g
21% Sodík 418 mg
74% Bílkoviny 42 g

Grilovaná treska v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Naporcovanou tresku osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Takto připravené porce ryby naskládáme na plech a vložíme do předem vyhřátého grilu. Tresku grilujeme z každé strany cca 10 minut. Během grilování ji několikrát potřeme olejem smíchaným se solí, pepřem a citronovou šťávou.

2

Na oleji opečeme na jemno posekanou cibulku. Jakmile zhnědne, přimícháme k ní očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Vše podlijeme vínem a přivedeme k varu. Celou směs promícháme s ovčím sýrem. Až se sýr rozpustí, směs rozmixujeme a zahustíme omáčkou z rajčat se slaninou. (Omáčku z rajčat se slaninou připravíme podle receptu se stejnojmenným názvem, je uvedena níže). Nakonec dochutíme solí, pepřem a oregánem.

3

Grilovanou tresku poléváme sýrovou omáčkou.

4

Omáčka z rajčat se slaninou: na kostičky pokrájenou slaninu vložíme do hrnce a orestujeme. Jakmile pustí tuk, přisypeme k ní rajčata, zbavená slupek i zrníček. K rajčatům a slanině přimícháme na kostičky rozkrájenou mrkev, cibuli, celer a pórek. Vše promícháme a zahustíme rajčatovým protlakem. Celou směs zalijeme vývarem. Nakonec dochutíme česnekem a tymiánem.

5

Vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane asi 1 litr zeleninové směsi, můžeme ji propasírovat přes síto.

6

Omáčku nakonec zahustíme jíškou, kterou připravíme následovně: do rozpuštěného másla postupně přidáváme mouku, mícháme tak dlouho, dokud jíška nezrůžoví. Hotovou jíšku promícháme s horkou omáčkou. Celou omáčku ještě chvíli povaříme, ochutíme pepřem, solí a mletou paprikou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept