Řezy z mořského jazyka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka s těstovinami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 ml | Bešamel |
0,5 ks | Citrony |
50 g | Lanýž |
70 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Gruyére |
250 g | Těstoviny konzumní |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 117,1mg |
Draslík | 664,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citrony, Sůl, Sýr Gruyére, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řezy z mořského jazyka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. |
2 | V hrnci rozpustíme 1 lžíci másla, vložíme plátky ryb, osolíme, opepříme, vymačkáme šťávu z půlky citronu, podlijeme vodou, hrnec přiklopíme a vaříme 12 minut. |
3 | Okapané těstoviny smícháme s plátky lanýžů, 1 lžící másla, polovinou strouhaného sýra a polovinou bešamelu. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na těstoviny položíme plátky vařených ryb, druhou polovinu bešamelu smícháme s vývarem, který nám zbyl po vaření ryb a pokrm v pekáčku jím zalijeme. Zasypeme druhou polovinou strouhaného sýra a dáme zapéct. Pečeme 10 minut. |