Smažené ančovičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené ančovičky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Ančovička - filety |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej stolní |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 574,6mg |
Vláknina | 630,0mg |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené ančovičky postup přípravy receptu:
1 | Rybičky důkladně omyjeme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme větší množství oleje na smažení. |
2 | Po várkách smažíme rybičky několik minut v horkém oleji, dokud nejsou po obou stranách lehce do zlatova. |
3 | Děrovanou lžící je vybíráme a klademe na savý kuchyňský papír. Osolíme a opepříme, dáme na servírovací mísu a podáváme na stůl. |