Recept

Ropušnice s paprikovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 24185

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
40 ml Olej olivový
60 ml Olej stolní
50 g Paprikové lusky čerstvé
5 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
1200 g Ropušnice - filety
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
1% Sacharidy 4 g
29% Tuky 22 g
34% Sodík 674 mg
105% Bílkoviny 59 g

Ropušnice s paprikovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je v cedníku okapat a pak je protlačíme sítem. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky.

2

V míse utřeme žloutky se špetkou soli a postupně přiléváme za neustálého míchání olivový olej. Bude-li omáčka příliš hustá, přidáme pár střiků citronové šťávy. Jakmile se olej zcela vstřebá, vmícháme do omáčky zbývající citronovou šťávu a po špetce soli a pepře. Nakonec vmícháme 2 lžíce propasírovaných rajčat a kostičky papriky.

3

V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm rybí plátky po obou stranách lehce do zlatova. Osolíme je a opepříme a horké podáváme s připravenou omáčkou v omáčníku zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept