Sépie s bramborami a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie s bramborami a artyčoky
Sépie s bramborami a artyčoky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
300 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
120 ml | Olej olivový |
10 g | Pepř černý celý |
60 g | Petržel - nať |
600 g | Sépie |
10 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 114g |
Vitamín A | 701,1mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 164,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Pepř černý celý, Sépie, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sépie s bramborami a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Stáhneme ze sépií kůži, vykucháme, promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a osušíme. Očistíme artyčoky. Rozkrojíme podélně na poloviny, odstraníme chmýří a pokrájíme na tenké proužky. Vhodíme do mísy se studenou vodou okyselenou citronovou šťávou. |
2 | Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a mírně podrtíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. V pánvi osmažíme mírně na oleji 1 stroužek česneku a vyhodíme. Přidáme scezené pokrájené artyčoky, pokrájené brambory a smažíme, dokud se lehce po obou stranách nezbarví. Osolíme a opepříme. Přilijeme půl sklenky vody a dusíme pod pokličkou za občasného zamíchání 15-20 minut. |
3 | Rozehřejeme olej a smažíme 2-3 minuty sépie. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem (8 kuliček celého pepře), přilijeme bílé víno a necháme na prudším plameni vyvařit. Přidáme k sépiím směs brambor a artyčoků, vše podusíme a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |