Pražma s fenyklem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma s fenyklem a olivami
Pražma s fenyklem a olivami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24195 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Ančovička - filety |
600 g | Fenykl obecný |
25 g | Kapary |
100 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
900 g | Pražma |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 157,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 121g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Fenykl obecný, Pražma, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pražma s fenyklem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme a promyjeme. Odkrojíme z fenyklů spodek a vnější tvrdé listy, omyjeme a nakrájíme na proužky. |
2 | Omyjeme ančovičku od soli, vyjmeme páteř a pokrájíme na kousky. Vypeckujeme olivy a pokrájíme na kroužky. Do pánve nalijeme olej a smažíme 3-4 minuty proužky fenyklu. Osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou ančovičku a necháme rozpustit. |
3 | Dno pekáče vytřeme olejem, na dno rozložíme osmažené proužky fenyklu, jako další vrstvu položíme pražmu, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem, bílým vínem a pekáč zakryjeme hliníkovou fólií. Dáme trouby na 20-30 minut. V průběhu pečení občas přelijeme rybu vypečenou šťávou. |
4 | Dvě minuty před skončením pečení přidáme kapary a pokrájené černé olivy. Pekáč vyndáme z trouby, rybu posypeme fenyklovou natí a horkou podáváme na stůl. |