Recept

Horké třešně s kakaovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24197

Ingredience

1 plátek Citronová kůra
0,3 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
4 polévková lžíce Likér Maraschino (Maraska)
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
450 g Třešně
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 326kJ
3% Sacharidy 12 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 67 mg
1% Bílkoviny 1 g

Horké třešně s kakaovým krémem postup přípravy receptu:

1

Gril předehřejeme na střední teplotu. Vodu, cukr a citronovou kůru dáme do kastrůlku, přivedeme k varu. Přidáme třešně a zahříváme za stálého míchání 1 minutu, potom kastrůlek odstavíme. Naběračkou přeneseme třešně do zapékací misky, šťávu z kastrůlku odložíme.

2

Kakao smícháme v misce se špetkou soli. Za stálého šlehání přiléváme smetanu. Ze šťávy vyjmeme citronovou kůru a potom do ní vmícháme smetanovou směs. Kastrůlek vrátíme na oheň a vzniklý krém přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 15 minut, až je jeho objem menší zhruba o polovinu.

3

Kastrůlek odstavíme a přimícháme třešňový likér. Kakaový krém nalijeme na třešně a pečeme pod rozehřátým grilem 2 minuty. Potom pokrm rozdělíme do misek a horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept