Hovězí závitek s masem a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitek s masem a rýží
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
20 g | Hořčice |
1000 g | Hovězí maso zadní |
1 g | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
200 g | Rýže dušená |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřový výřez |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 110,5mg |
Draslík | 114,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 36,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Rýže dušená, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřový výřez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitek s masem a rýží postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté a osušené hovězí maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šířky, osolíme a opepříme. |
2 | Vepřový výřez umeleme, přidáme prochladlou dušenou rýži, vejce a zhruba čtvrtinu dávky nastrouhané cibule. Mírně osolíme, opepříme, směs promícháme a rozdělíme do plátků. |
3 | Naplněné plátky zavineme a upevníme párátkem nebo nití. |
4 | Závitky na části tuku opečeme, mírně osolíme, podlijeme vodou a krátce podusíme. |
5 | Zbylou cibuli oloupme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na zbylém tuku dozlatova a podlijeme vodou. Do základu vložíme závitky se šťávou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou. |
6 | Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
7 | Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme na závitky zbavené párátek nebo nití a vše ještě krátce povaříme. |
Poznámka