Jednoduchý recept

Hovězí závitek s masem a rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 242

Ingredience

200 g Cibule
1000 g Hovězí maso zadní
20 g Hořčice
1 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
200 g Rýže dušená
30 g Sůl
150 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřový výřez
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 523kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
63% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 28 g

Hovězí závitek s masem a rýží postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté a osušené hovězí maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šířky, osolíme a opepříme.

2

Vepřový výřez umeleme, přidáme prochladlou dušenou rýži, vejce a zhruba čtvrtinu dávky nastrouhané cibule. Mírně osolíme, opepříme, směs promícháme a rozdělíme do plátků.

3

Naplněné plátky zavineme a upevníme párátkem nebo nití.

4

Závitky na části tuku opečeme, mírně osolíme, podlijeme vodou a krátce podusíme.

5

Zbylou cibuli oloupme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na zbylém tuku dozlatova a podlijeme vodou. Do základu vložíme závitky se šťávou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.

6

Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

7

Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme na závitky zbavené párátek nebo nití a vše ještě krátce povaříme.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept