Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24205

Ingredience

400 g Brambory
200 g Houby čerstvé
1200 g Okoun - filety
70 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
6% Sacharidy 20 g
25% Tuky 19 g
25% Sodík 507 mg
112% Bílkoviny 63 g

Rybí maso s hřiby postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky, osolíme a povaříme v páře. Necháme okapat a vychladnout. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je, vyřežeme z nich plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy.

2

Očistíme houby, opláchneme, osušíme a pokrájíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmažíme na něm 1 stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme kostičky brambor, osmažíme je po všech stranách do zlatova, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

3

Mezitím osmažíme v nepřilnavé pánvi na 2 lžících oleje zbývající stroužek česneku, vyhodíme ho, přidáme houby a smažíme je na prudkém plameni 2-3 minuty. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme k bramborám a na mírnějším plameni vše ještě asi 1 minutu smažíme.

4

Ve stejné pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém ohni smažíme 3-4 minuty, aby po všech stranách lehce zezlátlo. Potom osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a přidáme obsah pánve ke směsi brambor a hub. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept