Jednoduchý recept

Treska na česneku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24210

Ingredience

60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet vinný
50 ml Olej olivový
5 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
1000 g Treska aljašská
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
10 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 709kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
33% Sodík 665 mg
84% Bílkoviny 47 g

Treska na česneku postup přípravy receptu:

1

Odřízneme rybám hlavu, vykucháme je a vyjmeme jim páteř. Omyjeme je, pokrájíme na kousky a obalíme v mouce. V pánvi na smažení rozehřejeme část olivového oleje a kousky ryb na něm po várkách osmažíme tak, aby byly po všech stranách do zlatova.

2

Vyjímáme je na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme je a rozložíme do pekáče.

3

Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a nasekáme společně s omytými a osušenými lístky šalvěje a omytou a osušenou snítkou rozmarýnu.

4

Vhodíme nasekaný česnek, šalvěj a rozmarýn do pánve, přilijeme olej, přidáme oregano a lehce směs osmažíme, aniž bysme nechali česnek zbarvit. Přilijeme víno, ocet, sklenici vody a uvedeme vše do varu. Směs osolíme a necháme ji vařit asi 5 minut. Jakmile vychladne, přelijeme jí osmažené ryby, které jsme mezitím dali do servírovací mísy, a necháme je před podáváním nejméně hodinu marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept