Treska na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na česneku
Treska na česneku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
1000 g | Treska aljašská |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 288,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska na česneku postup přípravy receptu:
1 | Odřízneme rybám hlavu, vykucháme je a vyjmeme jim páteř. Omyjeme je, pokrájíme na kousky a obalíme v mouce. V pánvi na smažení rozehřejeme část olivového oleje a kousky ryb na něm po várkách osmažíme tak, aby byly po všech stranách do zlatova. |
2 | Vyjímáme je na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme je a rozložíme do pekáče. |
3 | Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a nasekáme společně s omytými a osušenými lístky šalvěje a omytou a osušenou snítkou rozmarýnu. |
4 | Vhodíme nasekaný česnek, šalvěj a rozmarýn do pánve, přilijeme olej, přidáme oregano a lehce směs osmažíme, aniž bysme nechali česnek zbarvit. Přilijeme víno, ocet, sklenici vody a uvedeme vše do varu. Směs osolíme a necháme ji vařit asi 5 minut. Jakmile vychladne, přelijeme jí osmažené ryby, které jsme mezitím dali do servírovací mísy, a necháme je před podáváním nejméně hodinu marinovat. |