Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24216

Ingredience

600 g Krevety tygří - loupané
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
20 g Strouhanka
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 356kJ
2% Sacharidy 8 g
33% Tuky 24 g
42% Sodík 840 mg
67% Bílkoviny 38 g

Krevety na špejli postup přípravy receptu:

1

Vyloupeme krevety a odstraníme z nich černé střívko. Rychle je omyjeme, osušíme a lehce osolíme a opepříme. Plátky uzené slaniny rozkrojíme na poloviny a každého mořského ráčka zabalíme do kusu slaniny. Vezmeme 4 dlouhé jehly a na každou napícháme po 4 garnátech.

2

Vytřeme olejem plech na pečení, rozložíme na něj připravené jehly a vložíme ho na 5-6 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení jehly několikrát pootočíme. Vytáhneme plech z trouby, obalíme jehly ve strouhance a vrátíme je ještě jednou na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 220 °C, aby byl povrch mírně opečený. Rozložíme jehly na nahřátou servírovací mísu a hotový pokrm podáváme, chceme-li, s libovolným salátem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept