Jednoduchý recept

Pstruh s pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24223

Ingredience

PESTO
80 g Bazalka
120 ml Olej olivový extra panenský
45 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek
Pstruh s pestem
3 g Bazalka
4 ks Limetka
3 polévková lžíce Limetková šťáva
45 ml Olej olivový
9 g Oříšky piniové
1025 g Pstruh

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 806kJ
3% Sacharidy 10 g
66% Tuky 50 g
16% Sodík 316 mg
87% Bílkoviny 49 g

Pstruh s pestem postup přípravy receptu:

1

PESTO:

2

Smícháme v kuchyňském robotu nebo mixéru balené bazalkové listy a piniové ořechy. Několikrát rozmixujeme, přidáme utřený česnek a znovu promixujeme. Během mixování pomalu přiléváme olivový olej. Občas mixér zastavíme a setřeme stěrkou strany nádoby. Přidáme nastrouhaný sýr a znovu mixujeme, dokud nebude směs hladká. Podle chuti přidáme sůl a čerstvě umletý pepř.

3

RYBA:

4

Na pánvi si rozpálíme 3 lžíce olivového oleje. Přidáme pstruha a zalijeme ho limetkovou šťávou. Pstruha z každé strany smažíme 4 minuty. Po přidání bazalky a piniových ořechů smažíme další 2-3 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou.

5

Před podáváním dáme nahoru každého kousku pstruha lžičku pesta. Podáváme s půlkou limetky.

Poznámka

Pstruha můžeme okořenit solí, pepřem, polít olivovým olejem a dát na gril.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept