Pstruh s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s pestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24223 |
Ingredience
PESTO | |
---|---|
80 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
120 ml | Olej olivový extra panenský |
45 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Pstruh s pestem | |
3 g | Bazalka |
4 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
45 ml | Olej olivový |
9 g | Oříšky piniové |
1025 g | Pstruh |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 941,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Bazalka, Limetka, Limetková šťáva, Oříšky piniové, Pstruh mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh s pestem postup přípravy receptu:
1 | PESTO: |
2 | Smícháme v kuchyňském robotu nebo mixéru balené bazalkové listy a piniové ořechy. Několikrát rozmixujeme, přidáme utřený česnek a znovu promixujeme. Během mixování pomalu přiléváme olivový olej. Občas mixér zastavíme a setřeme stěrkou strany nádoby. Přidáme nastrouhaný sýr a znovu mixujeme, dokud nebude směs hladká. Podle chuti přidáme sůl a čerstvě umletý pepř. |
3 | RYBA: |
4 | Na pánvi si rozpálíme 3 lžíce olivového oleje. Přidáme pstruha a zalijeme ho limetkovou šťávou. Pstruha z každé strany smažíme 4 minuty. Po přidání bazalky a piniových ořechů smažíme další 2-3 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou. |
5 | Před podáváním dáme nahoru každého kousku pstruha lžičku pesta. Podáváme s půlkou limetky. |
Poznámka
Pstruha můžeme okořenit solí, pepřem, polít olivovým olejem a dát na gril.